UPDATE command denied to user 'zsiraf_hu'@'localhost' for table '2012_zs_articles'
UPDATE `zsirafhu`.`2012_zs_articles` SET `olvasva` = '133' WHERE `2012_zs_articles`.`id`='15388' LIMIT 1 ;

Zsiráf Portál - Újabb Leonardo rajzok

Zsiráf Online archívum 2013. március 12-ig:Bejelentkezés:

Felhasználónév:
Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció:

*Felhasználónév: *Név:
*Jelszó: Irányítószám:
*Jelszó ismétlése: Lakhely:
*E-mail: Cím:
*Születési dátum: Nemed:
Feliratkozom a Zsiráf hírlevélre:
Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot:
(A *-al jelölt mezők megadása kötelező!)
BEZÁRÁS | X

Újabb Leonardo rajzok

2009. január 02. 11:36 - Zsiráf Portál
Újabb Leonardo rajzok Lehetséges, hogy Leonardo eddig ismeretlen rajzait fedezték fel a Louvre-ban található Szent Anna harmadmagával című festményének hátoldalán. A France 2 francia közszolgálati televízió híradója szerint az alig látható rajzokat akkor vette észre a Louvre egyik muzeológusa Leonardo da Vinci festményének hátoldalán...

Lehetséges, hogy Leonardo eddig ismeretlen rajzait fedezték fel a Louvre-ban található Szent Anna harmadmagával című festményének hátoldalán. A France 2 francia közszolgálati televízió híradója szerint az alig látható rajzokat akkor vette észre a Louvre egyik muzeológusa Leonardo da Vinci festményének hátoldalán, amikor a képet egy laboratóriumi vizsgálat miatt leemelték a helyéről. A mások szerint piszoknak gondolt foltokat ő egy lófejnek és egy koponyarészletnek vélt. Az infravörös vizsgálat igazolta a muzeológust, sőt egy harmadik, szabad szemmel nem látható rajzot is kimutatott. Ezen az alig 15 centiméteres képen a báránnyal játszó gyermek Jézus felsőteste látható. Ez utóbbi rajz hozható egyértelműen összefüggésbe a festményen magán is megjelenő kisdeddel és báránnyal. Vincent Pomarede, a Louvre főmuzeológusa szerint a rajzok egyértelműen Leonardo da Vinci stílusában készültek, de hogy tényleg a mester készítette-e őket, arra majd csak alaposabb vizsgálatok után lehet biztos választ adni. A Louvre szerint mindenképpen kivételes felfedezésről van szó, mert festmények hátoldalán nagyon ritkán szoktak rajzokat találni. Leonardo da Vinci esetében pedig még soha nem fordult elő.
CÍMKÉK:

Ezt olvastad már?

Tetszettek volna szavazni

Tetszettek volna szavazni


Szombaton döntöttek. Az előzetes jóslatokkal szemben nem Radics Gigi, és nem is Kállay Saunders András fogja képviselni Magyarországot az idei Eurovíziós Dalversenyen, hanem ByeAlex. tovább »
Kutya ellen, nincs orvosság!

Kutya ellen, nincs orvosság!


Ebből nem lehet kinőni! Mindegy, hogy 3 vagy 93 éves vagy, ha szereted a kutyákat, ne hagyd ki! De ha inkább „macskás vagy”, akkor sem fogsz csalódni, minden állatbarátra számítanak a szervezők! tovább »
Kiosztották az Arany Málna-díjakat

Kiosztották az Arany Málna-díjakat


Kiosztották a legrosszabb filmeknek és színészeknek járó elismeréseket. A legtöbb díjat az Alkonyat kapta, a legrosszabb férfi főszereplő pedig Adam Sandler lett. tovább »


A Zsiráf itt is »»
Zsiráf Youtube Zsiráf Twitter Zsiráf Iwiw Zsiráf Facebook

Iskola és intézménykereső