Ruben Brandt, a gyűjtő

Értékelés:
(0 szavazat)

Online tudástár diákoknak

Az élményszerű tanulást népszerűsíti a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film ötlete alapján tervezett online tudástár, amely több mint 300 művészeti alkotást és azok eredetijét mutatja be a középiskolás korosztálynak. A film a 2018-as év egyik legnagyobb magyar filmes sikerét tehette zsebre, a közelgő első évforduló alkalmából pedig interaktív portál készül a fiataloknak.

A honlap ötlete a rendezők fejéből pattant ki, számos a filmben felbukkanó szobor, festmény, épület és zene történetét ismerhetjük meg érdekességeken keresztül.

A portál népszerűsítéséhez egy vlog stílusú kedvcsináló videó készült Kamarás Iván színész főszereplésével, amely azt helyezi előtérbe, hogy a Rubend Brandt, a gyűjtő összekötheti az oktatást, a szépművészetet és a diákokat. Nem is akárhogyan, ugyanis a projekt lényege, hogy a kortárs összekapcsolódjon a „klasszikussal”, a modern kommunikációs csatornákon keresztül.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház ingyenes vetítéseket tart a diákoknak, az okosmozi.hu oldalon pedig bárki belevetheti magát az alkotások megismerésébe, nem mellesleg akár nyereményjátékon keresztül is.

forrás: eduline.hu

kép forrása: papageno.hu

©2019 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés