A pénzügyminiszter órát tartott Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

Fontos, hogy a diákok ne vesszenek el a pénzügyi útvesztők között.

A 7-8. osztályos gyerekek a Pénz7 keretében rendezett rendkívüli órán többek között arról faggatták Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy mikor vezetik be Magyarországon az eurót. A miniszter szerint a gyerekek meglepően sokat tudnak a pénzügyi kérdésekről.

 

Varga Mihály elmondta, a program célja, hogy minél több gyerekhez jussanak el a pénzügyekkel kapcsolatos információk, és

később se vesszenek el a pénzügyi útvesztők között.

Varga Mihály bízik abban, hogy egyre több helyen kerül a tanrendbe a pénzügyi ismeretek átadása. Hozzátette, egyre több iskolának biztosítják azt a tankönyvcsomagot, amely alapján az iskola eldönti, hogy mit érdemes abból átadniuk a diákoknak.

Elmondása szerint az órán a gyerekek többek között arra voltak kíváncsiak, hogy Magyarországon mikor vezetik be az eurót, vagy arra, hogy valóban alacsony kockázata van-e az állampapírnak. A miniszter úgy látta, a diákok meglepően éretten és okosan beszélnek a pénzügyi kérdésekről. A III. kerületi Fodor utcai Általános Iskolában például

játékos formában a tőzsde működésével ismerkednek a tanulók;

elvégzett munkáért, jó feleletért részvényeket kapnak, és a hét végén összegzik ezeket.

 

Idén február 25. és március 1. között rendezik meg a pénzügyi és vállalkozói témahetet. A program együttműködő szakmai partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériumának projektvezetése mellett a Pénzügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.

MTI

©2019 Zsiráf Diákmagazin - Készítette: Zsiráf Kreatív Ügynökség

Keresés