A Várkert Bazárban debütál a Subtones az új lemezével

A Várkert Bazárban debütál a Subtones az új lemezével

A Várkert Bazárban mutatja be új, Lángolj című albumát a Subtones szeptember 3-án. Az ismert zenészekből álló dzsesszfunk csapat harmadik stúdióanyagán kizárólag magyar nyelvű dalok hallhatók. A teljes lemezt élőben, Ávéd János szaxofonos vendégszereplésével játsszák el a Várkert Bazár Öntőház udvarán.

 

A korábban számos formációban, köztük a Pannonia Allstars Ska Orchestrában zenélt Subicz Gábor trombitás által alapított Subtonest a két énekesnő, Jónás Vera és Kiss Flóra érkezése terelte a vokálisabb formák irányába. A csapat bejutott az idei A Dal döntőjébe és a második helyen végzett Nem segít más című dalával.

 

"Olyan zenét szeretnék a Subtonesszal csinálni, amit nekem jó hallgatni. Számomra a dzsesszben minél több lehetőséget nyitva kell hagyni, nem szabad teret engedni a megszokásból zenélésnek. Nagyon sok fajta elemből tevődik össze a zenénk, sokféle színpadon megfordulunk, tévéstúdiótól dzsesszklubokon át a fesztiválokig és azt érzem, hogy mindenhol megállja a helyét a muzsikánk" - idézte Subicz Gábort a kommüniké.

 

Mint írták, a magyar dalszövegekkel a közönséghez szeretnének közelebb kerülni. A Subtonesban Jónás Vera és Kiss Flóra (ének), Subicz Gábor (trombita). Benkő Dávid (billentyűs hangszerek), Csókás Zsolt (gitár), Fonay Tibor (basszusgitár) és Csízi László (dob) szerepel.

 

Az együttes első, cím nélküli lemeze 2016-ban jelent meg, a második anyag, az Octopus 2020-ban. 

 

Forrás: MTI 

Kép: Subtones Facebook oldala

Keresés